ceturtdiena, 2010. gada 18. novembris

Raelieši - zinātniski-fantastiskie sapņi par mirušo atdzīvināšanu

 Raelieši ir viena no jaunā laikmeta reliģiskajām NLO kustībām. NLO jaunās reliģijas pielūdz citplanētiešus, kas tagad ir dievu vietā. Klauds Vorilhons, kustības pamatlicējs un guru, ir izbijis sacīkšu braucējs un sporta žurnālists. Juris Uļģis ir internetā savācis datus par šo kustību. Raels apgalvoja, ka 1973. gadā viņam bija tikšanās ar NLO, kuri nolaidās no debesīm kāda vulkāna Francijā tuvumā. Viņš satikās ar citplanētiešiem, kuri pārstāvēja rasi vārdā “Elohim”. Rael apgalvo, ka ebreju vārds Elohim ir nepareizi tulkots kā vārds “Dievs”, jo vārds “Elohim”, viņaprāt, nozīmējot “tos, kuri nonākuši no debesīm”. Tālāk Rael saka, ka esot apmeklējis Elohimu planētu, kur viņš tika izraudzīts par vēstnesi Zemei, lai viņš beidzot atklātu patieso cilvēces identitāti. Ar šo misijas uzdevumu Vorilhons sevi pārdēvēja par “Rael”, kas ir tulkojams kā “vēstnesis”.

Raels apgalvo, ka viņš ir ieņemts 1945. gada 25. decembrī un tika Elohim izraudzīts kā “pēdējais no praviešiem, mūžības vēstnesis, Raeliešu kustības pāvestu”. Viņa piekritēji Raelu uztver arī kā “Jahves dēlu un Jēzus brāli”, kurš tika augšāmcelts pateicoties klonēšanai, kuru veica Elohims. Raels apgalvo, ka viņš ir sūtīts uz Zemi, lai atklātu ļoti svarīgu patiesību, proti, cilvēki ir radīti Elohimu laboratorijās pateicoties sarežģītam klonēšanas mehānismam.
Saskaņa ar Raeliešu kustības mājaslapas Internetā informāciju, Elohimi ir ne tikai radījuši dzīvību, bet arī ir dibinājuši lielākās pasaules reliģijas. Tieši Elohimi ir izraudzījušies Jēzu, Budu un Muhamedu kā savus vēstnešus. Tiek uzskatīts, ka Raels ir pēdējais Elohimu sūtītais pravietis, kurš sagatavos pasauli Elohimu atnākšanai virs Zemes 2025. gadā Jeruzalemē.

Raelieši kustība apgalvo, ka tai pieder 35 000 sekotāju 84 pasaules valstīs. 1997. gadā Raels dibina UFOLAND, kas ir tūristu centrs, kurš nodarbojas ar apmeklētāju izglītošanu NLO jautājumos. Raels ir arī citas organizācijas dibinātājs, proti, CLONAID, kura par sevi apgalvo, ka ir pirmā organizācija pasaulē, kas piedāvā cilvēka klonēšanas pakalpojumus. Šī organizācija atrodas ASV un tās direktore ir Dr. Brigita Boiselera, Raeliešu kustības bīskape. Šī kompānija apgalvo, ka viņiem ir ģenētikas speciālisti, biologi, kā arī In Vitro Fertilization speciālisti. Viņi apgalvo, ka tiem ir viss nepieciešamais, lai veiktu cilvēku klonēšanu. Faktiski, pavisam nesen, arī Latvijā parādījās informācija par pirmo klonēto cilvēku, kuru ir veikusi šī kompānija.
Šī kompānija piedāvā ne tikai cilvēku klonēšanas pakalpojumus, bet arī mīļo mājdzīvnieku klonēšanu, lai tādējādi atvieglotu cilvēku bēdas par mirušajiem mājdzīvniekiem. Tiek veidota ģenētiskā materiāla banka, lai nākotnē to varētu lietot klonēšanai. Savukārt, neauglīgām sievietēm tiek piedāvāts katalogs ar sieviešu attēliem, kuras ir ziedojušas savas olšūnas, un kuras varētu tikt izmantotas, lai neauglīgās sievietes beidzot tiktu pie sava bērna.

 ASV valdības pārstāvji apgalvo, ka bioloģisko laboratoriju nodibinājusi kompānija "Clonaid", kura 1997.gadā uzdevās par pasaules pirmo komerciālo cilvēku klonēšanas kompāniju, saņemot finansiālu atbalstu no bijušā franču autobraucēja un žurnālists Kloda Vorilona. 1973.gadā šis vīrs nāca klajā ar paziņojumu, ka esot ticies ar citu planētu iemītniekiem, un kopš tā laika dēvē sevi par pravieti Raēlu.
Ufologu kulta piekritēju skaits pasaulē, galvenokārt Francijā, Kanādā, ASV un Dienvidāzijas balstīs, sasniedz vairākus tūkstošus. Raēlieši tic, ka ar gēnu inženierijas palīdzību cilvēki spēs bezgalīgi atjaunoties un dzīvot mūžīgi.
Raeliešu Interneta vietne  un raeliešu ziņas.
Ir iespējams nopirkt raeliešu kustības e-grāmatas.
Raeliešu grāmatas iznākušas arī lietuviešu valodā, bet nav vēl latviešu. Tāpat interneta raeliešu vietnē ir variants lietuviešu valodā. Vai tad Latvijā neviens nevēlas būt par Raela vēstnieku?

Kustības uzņēmējdarbība un efekts uz sapņu pircējiem.


Delfi.lv ziņo: Kāds ietekmīgs amerikāņu politiķis un sektanti, kas tic, ka dzīvību uz Zemes radījuši citplanētieši, mēģinājuši klonēt desmit mēnešus vecu zīdaini, pirmdien ziņo britu laikraksts "Times".
41 gadu vecais Marks Hants no Čarlstonas pilsētas, kurš bijis štata likumdošanas institūcijas loceklis un neveiksmīgi balotējies ASV Pārstāvju palātas vēlēšanās, 1999.gada septembrī zaudēja dēlu, kurš nomira pēc sirds operācijas.
Kad mazais Endrjū nomira, vecāki saglabāja daļu no viņa audu šūnām sasaldētā veidā un nolēma sameklēt kādu, kas varētu viņu atdzīvināt. Hants apbraukāja puspasauli, meklējot šādus zinātniekus, un satika franču bioķīmiķi Bridžitu Buaseljē.
Zinātniece ir bīskape raeliešu sektā, kuras locekļi tic, ka dzīvību uz Zemes radījuši citplanētieši. Hants vērsās pie Buaseljē ar lūgumu klonēt mirušo dēlu, un viņi nolēma izveidot šim nolūkam atsevišķu firmu "Bioserve Inc.", kurā Hants ieguldīja pusmiljonu dolāru (317 tūkstošus latu). Hants noīrēja telpu kādā skolā, bet Buaseljē pieņēma darbā trīs zinātniekus.
Iznēsāt Endrjū klonu bija gatavas 50 sievietes, to skaitā Buaseljē meita. Bija iecerēts, ka viņas visas piedalīsies šajā pasākumā, jo arī aita Dollija tika klonēta pēc vairāk nekā 200 neveiksmīgiem mēģinājumiem.
Kad par šo ieceri uzzināja ASV varas iestādes, tās vienojās ar Buaseljē un Hantu par tēva vārda un laboratorijas atrašanās vietas neizpaušanu, ja eksperiments tiks pārtraukts.
Tomēr Buaseljē turpināja sniegt intervijas, kurās apgalvoja, ka darbs tiks turpināts. Hants bija neapmierināts ar viņas rīcību, nomainīja laboratorijas durvju atslēgu un paziņoja, ka eksperiments nav ticis tālāk par bērna DNS dzīvotspējas pārbaudi.
Federālā zvērināto tiesa paziņoja, ka vāc liecības, kas ļautu apsūdzēt Buaseljē ASV likumu pārkāpumos.
Buaseljē solīja turpināt eksperimentus citās valstīs, ja cilvēka klonēšana ASV tiktu galīgi aizliegta, un piebilda, ka kompānijai "Clonaid" ir laboratorija ārvalstīs, neprecizējot tās atrašanās vietu. Pēc dažām ziņām, "Clonaid" nesen atvērusi biroju Dienvidkorejā.
Viņa uzsvēra, ka ieņemt Hanta vietu klonēšanas eksperimentā vēlas divi tūkstoši cilvēku.
Delfi.lv raksta: "ASV Federālās pārtikas un medikamentu administrācijas amatpersonas pagājušās nedēļas beigās Sirakūzu pilsētā atklājušas slepenu cilvēku klonēšanas laboratoriju, kas pieder reliģiskajam grupējumam "Raēliešu kustība", vēsta "Los Angeles Times".

Privāto bioloģisko laboratoriju izveidojuši ASV un Francijā populārā ufologu reliģiskā kulta piekritēji, un tas ir pirmais gadījums Amerikas Savienoto Valstu vēsturē, kad oficiālās varas iestādes sākušas minētā kulta un tā piekritēju laboratorijas darbības izmeklēšanu. Laikraksta publikācijā norādīts, ka Sirakūzu laboratorijas speciālisti centās klonēt 11 mēnešus vecu mirušu zīdaini - kāda Ņujorkas štata likumdošanas sapulces locekļa dēlu. Zinātniskais centrs atrodas blakus mājai, kur dzīvo viena no minētā kulta garīgajām vadītājām Bridžita Boiseljē.

ASV kongresa Pārstāvju palātas Enerģētikas un tirdzniecības lietu komitejas preses sekretārs Pīters Šefilds atzīst, ka ASV valdības pārstāvji apstiprina Sirakūzu laboratorijas atrašanu un cilvēka klonēšanas procesa apturēšanu. "Zinātnieku grupa, šķiet, bagātīgi tiek finansēta un tic saviem panākumiem," viņš norāda, piebilstot, ka šāda kombinācija ir draudoša un pārāk nopietna, lai to atstātu novārtā, lai arī cik dīvains rādās raēliešu kults"
Boiseljē kundze žurnālam paziņoja, ka viņa esot atbildīga par minēto projektu, un ka laboratorijā tiešām bija izvērsti cilvēka klonēšanas darbi. "Savu nodarbi neuzskatu par nelikumīgu, un speciālistu grupa ir koncentrējusi savus pūliņus zinātnes jomā, cenšoties sasniegt nosprausto mērķi pat ja tai nāksies atstāt ASV, lai turpinātu pētījumus ārzemēs," viņa uzsvēra, piebilstot, ka oficiāla apsūdzība laboratorijai neesot izvirzīta.

Kritiķu viedoklis: tā nav zinātne, atkal tikai sapnis!
Cilvēku klonēšana un mirušo augšāmcelšana mūsdienās - tas ir tikai sapnis.Sapnis ir arī tas, ka klonam būs kāda līdzība ar mirušo. Tam apstiprina šādi apsvērumi:
  1. Zinātni vēl ilgi neveiksies ar klonēta, bet droši dzīvotspējīga un veselīga (ilgdzīvojoša) dzīvnieka vai cilvēka iegūšanu. Šī iemesla dēļ cilvēka klonēšana tiek atzīta par neētisku un aizliegta Eiropas Savienības likumdošanā.
  2. Pēc patreizējām klonēšanas metodēm, kuras līdz šim izmantoja dzīvnieku klonēšanas mēģinājumos, ar mirušo līdzīgs būs tikai kodola DNS (kas patiešām nes pamata ģenētisko informāciju par cilvēku), kuru izņem no šūnas kodola (cell nucleus).
  3. Radītais klons atšķirsies ar mitohondriālo DNS, kas būs no tās olšūnas, kurā klonējamais ģenētiskais materiāls tiks ievietots. Tās šūnas mitohondriālais DNS, no kuras tiks paņemts kodola DNS, aiziet bojā kā nevajadzīgā čaula. Mitohondriālās DNS mutāciju dēļ vienas olšūnas dvīņi, kuriem ir pilnīgi vienāds kodola DNS, var redzami atšķirties savā starpā.
  4. Cilvēka rakstura izveidi ietekmē arī augļa intrauterīnais periods mātes grūtniecības laikā. Tas atšķirsies pat vienai un tai pašai mātei vairākus gadus vēlāk, par cik viņa uzņems citu pārtiku, alkoholu, vai smēķēs, dzīvos citādos fiziskos un sociālos apstākļos un uz viņu būs atstājusi emocionālu iespaidu iepriekšējā bērna nāve. Iespējamas arī fizioloģiskas izmaiņas ar lielāku vecumu un hormonālas izmaiņas no iepriekšējās grūtniecības. Ja augli iznēsās tā saucamā surogātmāte, atšķirības būs vēl lielākas.
  5. Atšķirsies oriģināla un klona atmiņas - agrīnās dzīves pieredzes pieraksts, kas arī veido neatkārtojamās personības iezīmes. Zinātne ir tālu no tā, lai kopētu (klonētu) arī atmiņas.
  6. No raeliešu piedāvājuma var uztvert vēstījumu arī par savas nemirstības iespēju. Taču, ja cilvēks izveidos pats savu klonu, tas būs cits cilvēks un oriģināla nemirstība netiek sasniegta.
Tāpēc realiešus varam atzīt par sapņu pārdevējiem, sapņu biznesa inovatoriem, kas, piedevām, dažreiz arī šmaucas (kā gadījumā jau ar veiksmīgajiem klonēšanā dzimušajiem). Tomēr raeliešu mirušo atdzīvināšanas un nemirstības iegūšanas versija, neapšaubāmi, ir zinātniskāka par Grigorija Grabovoja mirušo augšāmcelšanas un nemirstības iegūšanas piedāvājumu un mediju kontaktiem ar mirušā garu. Mediju šovi, kā tie, kurus sarīko Džons Edvards (TV redzami programmā 'Zone Reality' kā "Ceļojums nezināmajā kopā ar Džonu Edvardu"), arī ir sapņa turpinājums, kurā nāve nav galējais notikums. Gan viens, gan otrs, gan trešais sapnis neslikti darbojas un sapņu pircēji ir gatavi izlikt naudu.

Sapņu pircējam, kurš pazaudējis tuvu cilvēku vai mīļoto mājdzīvnieku, negribas dzirdēt, ka klons ir pavisam cits cilvēks vai cits dzīvnieks. Mums arī patīk sapņot, ka varam paši iegūt nemirstību. Noteiktai cilvēku grupai kritiķu balss neko nenozīmēs. Tuvu cilvēku zaudējušas grib dzīvot sapnī, kurā mirušais joprojām ir dzīvs. Vajadzība ir spiedoša. Daži cilvēki iztiek kontaktējoties ar mirušā garu un izmantojot medija starpniecību. Citi grib piedzīvot tuvinieka klātbūtni burtiskāk, tiešāk. Tā, lai var viņu aptaustīt un pašam sarunāties. Pēdējās grupas sapņa pircējs grib dzirdēt, ka veiksmīga klonēšana jau ir notikusi. Tāpēc 'Klonaid' bija jāpaziņo par sekmēm pēc iespējas agrāk. Pēc principa: "Kā var nesolīt?" Sapņu pircējs ir gatavs un grib maksāt, ja vien pārdevējs spēj viņu pārliecināt. Pircējs pieprasa pārliecināšanu. Talantīgs pārdevējs prot pārliecināt ar savu pārliecību. Tas, ka aiz tā visa vēl, piedevām, sadarbojas visvarenie citplanētieši, kas klonējuši jau visu cilvēci ar visām reliģijām, darbojas kā papildus pastiprinājums. A kurš var pierādīt, ka tā nav?









Līdzīgās ziņas:

Komunikācija ar mirušajiem - 10 veidi, kā uzzināt, satikt vai aprunāties ar savu viņsaulē esošo radinieku

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru