trešdiena, 2010. gada 10. novembris

Pakalpojums - sātana izdzīšana. Potenciālie klienti - puse cilvēces!

Mēs no mazotnes zinām, ka pasaulē kādā neredzamā telpā un vietā mājo sātans, velni un raganas. Mēs nezinām, no kurienes tie radušies. Runā, viņi uz zemes jau mājoja pirms cilvēkiem. Un kopš tikpat seniem laikiem cilvēki uzskata, ka velni var nodarīt cilvēkam ļaunu, čukstēt pie kreisās auss sliktās domas, iemājot viņu dzīvoklī kā poltergeists vai pat pārņemt viņa apziņu no iekšpuses. Pašu ļaunāko sauca dažādos vārdos - Sātans, Lucifers, Belcebuls, Leviatāns, Asmodejs, Belials, Molohs, Allocers, Bāls.

Ja Sātans čukst pie kreisās auss sliktas domas, mēs varam ātri paši tikt galā - pārspļaujot trīs reizes pār kreiso plecu (Sātanam tieši ģīmī), lai paustu savu riebumu un lai viņš aizveras ar mūsu sekrēta porciju. Vēl var noskaitīt lūgšanu. Taču ja Sātans vai vesela velnu komanda ir tikusi galvā iekšā, tad ar tik vienkāršu procedūru mēs netiksim ar viņu galā. Mēs vieni paši vispār netiekam galā.  Tāpēc daži cilvēki vienmēr specializējās uz sātana izdzīšanu jeb ekzorcismu. Dēmonu izdzīšana no cilvēka aprakstīta Jaunajā Derībā un šo metodi esot pielietojis arī Jēzus Kristus. Varētu likties, ka mūsdienās, izglītības un kritiskās domāšanas laikmetā, šāds pakalpojums izzudis. Tomēr nekā! Dēmonu padzīšanas virteni savā laikā pārņēma kristietība, tai skaitā Katoļu Baznīca. To pašu turpināja arī daudzi kristiešu atzari jeb sektas. Izveidojās milzīgs nodarbošanās atzars - demonoloģija. Dēmonu izdzinējus un dēmonu izdzīšanas procedūras pat sāka aprakstīt grāmatās, fotografēt, uzņemt filmās. Tās ir netikai mākslas filmas, kā labi pazīstamā "Ekzorcists", bet arī dokumentālās filmas. Ekzorcisms, kā izrādās, tiek praktizēts arī Islamā. Video redzams ne tikai sapņu pārdevējs, bet arī, kas interesanti, sapņu pircējs, kurš pilnīgi dzīvo sapni par sātana iemiesošanos. Varu derēt, jebkuram sapņu ideju kritiķim būs grūti izprast, kāds sapņu pircējam no tā labums.
Mūsdienās šo procedūru rezultāti tiek ievietoti YouTube. YouTube izvietota arī National Geographic dokumentālā filma par sātanu apsēstību un izdzīšanu.
Bob Larson, alleged exorcist
Viens no pazīstamākajiem velnu izdzinējiem ir Bobs Larsons. Viņš ir izveidojis savu ideju mājas lapu. Bobs Larsons uzskata, ka sātani un velni ir apsēduši pusi cilvēces, kā to atspoguļo interneta lapa "Kasjauns.lv".  Nešķīsteņus trenkā viņš jau vairāk nekā 30 gadu, bet publiski — pēdējos desmit. Savu pirmo kauju ar dēmoniem Larsons joprojām labi atceras — piecpadsmitgadīga pusaudze bija pārliecināta, ka viņai ir sekss ar Sātanu, taču plašākās detaļās neieslīgst, vien palepojas ar savu komandas veikumu: „Mums ir dokumentēti 12 000 dēmonu izdzīšanas faktu!”
Tagad viņam ir ap 30 draudžu un vairāk nekā 100 eksorcisma komandu. Ko darīt pietiek — pirms desmit gadiem Larsons domājis, ka apsēsti ir 10—15 procenti cilvēces. Tagad viņš uzskata, ka dēmonu varā ir vairāk nekā puse visas pasaules! „Paskatieties, kas notiek! Vardarbība, noziedzība, kari, bērnu verdzība, drausmīgas lietas, pornogrāfija, paliek tikai sliktāk un sliktāk.”

Sludinātājs stāsta, ka pats savām acīm ir redzējis levitāciju, kad izdzīšanas laikā dēmoni savu upuri paceļ gaisā. Gadījumi, kad apsēstais — pareizāk sakot, ļaunais gars — ar viņa muti runā svešā valodā, ir vēl biežāki. „Ļoti interesants gadījums — jauna sieviete eksorcisma laikā sāka runāt ļoti dīvainā valodā. Telpā bija universitātes profesors, seno semītu valodu speciālists, viņš piecēlās un pateica, ka tā ir ļoti veca valoda.” Citā reizē cilvēks runājis ķīniski, lai arī pat Ķīnā nav bijis. Visbiežāk dēmons paziņo, ka „es tevi ienīstu un nekur neiešu”, arī: „Viņš pieder man un negrib, lai es aizeju.” - tā Larsona darbu apraksta lapa "Kas jauns.lv".

Sātanu izdzīšana dažos ASV štatos, kā Arizona, palikusi par vērā ņemamu biznesu, raksta "Religion News Blog". Savu sātanu izdzīšanai var pat veikt ceļojumu pie Larsona un sagaidīt "atvieglojumu". Tas būtu nervu kutinošs ceļojums, kā uz spoku viesnīcām, tikai "krutāk".

 Sapņu kritiķi uzskata, ka sātanu izdzinējs un apsēstais iesaistās savdabīgā hipnotiskā spēlē. Tāpat kā hipnozes sesijā, arī pie sātana izdzīšanas apsēstais neapzināti uztver, ko no viņa vēlas, jo ir pieņēmis sava traucējuma mītiskās izcelsmes hipotēzi. Paraleli tam, apsēstajam ārsti atrod noteiktas neiroloģiskus vai psihiatriskus traucējumus kā motorie konversijas traucējumi (lielās histēriskās lēkmes), multiplas personības jeb dissociēto indentitāšu traucējums, Žila de la Turetta sindroms (uzmācīga, ar gribu nekontrolējama raustīšanās un rupju vārdu lietošana) un uzmācīgu domu un darbību (obsessīvi-kompulsīvais) sindroms. Senajos laikos pie sātana apsēstajiem pieskaitīja arī epilepsijas slimniekus.
Psihoterapeiti un psihoanalītiķi uzskata, ka apsēstais ir pārņemts ar zemapziņas kolektīvi-kulturālajiem tēliem un priekšstatiem. Zemapziņas prātā veidojas gan sapņi, gan mitoloģiskā, maģiskā un intuitīvā domāšana.Sātanu izdzinējs ir pārņemts ar narcismu, visvarenības sajūtu un mesijas, dieva kompleksu vai glābēja kompleksu. Junga analītiskās psiholoģijas piekritēji uzskata, ka daži cilvēki nemanot tiek pārņemti ar mesijas kompleksu savā šīszemes dzīvē no viņu pašu zemapziņas prāta arhetipiskajām struktūrām.

Līdzīgās ziņas:
Zīmols "Eksorcisms" - sātanu izdzīšanas biznesa paraugi internetā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru