sestdiena, 2011. gada 23. jūlijs

Bīstamie sapņotāji-mesijas: Norvēģu terorists Anderss Bērings-Breivīks (1.daļa)

22.jūlijā 2011. pasauli aplidoja ziņa, ka Norvēģijā piektdien 32 gadus vecs Norvēģijas pilsonis, labējais ekstrēmists sarīkojis sprādzienu galvaspilsētas Oslo valdības ēku rajonā, kurā gājuši bojā septiņi cilvēki, un pēc tam atklāja uguni valdošās partijas jauniešu vasaras nometnē, nogalinot 80 cilvēkus. 
Ārzemju ziņu avoti par Norvēģijas teroristu Andersa Bēringa-Breivīka personību.
  • - Suspect named by Norwegian media as Anders Behring Breivik
  • - Police believe he is not connected to Islamist organisations
  • - 'Loner' lived with mother in a wealthy suburb and is well-educated
  • - Posted on Twitter: 'One person with a belief is equal to the force of 100,000 who have only interests'

International Business Times:

The following are some details about the alleged attacker Anders Behring Breivik, 32-year-old blond Norwegian:
While it is clear that Breivik had held radical Christian views and was a confirmed anti-Muslim, there is still no conclusive evidence to suggest that he had sculpted himself into a homegrown terrorist with established agenda.

According to Norwegian TV2, Breivik had established right-wing credentials. Also, Expressen, a Swedish news site, said Breivik was an ultra nationalist, and had posted anti-Muslim writings on right-wing forums. According to UK's Daily Mail, police said the massacre was the work of a man with extreme right wing views who hated Muslims.
It also emerged that there was a Twitter account that could be traced to the attacker. He had posted a quote from John Stuart Mill, which was as follows: "One person with a belief is equal to the force of 100 000 who have only interests." The tweet was made on July 17.
This could possibly be fodder for speculation that the attacker was a demented, narcissistic killer who was misguided by the notion of a single person being able to change the world.


Deivida Aika forums pasniedz Andersu Bēringu-Breivīku kā brīvmūrnieku pēc savas piederības un filosofijas. Jāsaka, ka Facebook profilā patreiz slavenais Oslo terorists tiešām redzams brīvmūrnieku tradīcijai līdzīgā apģērbā. 


Tātad apkopojot datus teroristisko sapņu realizētāju var raksturot tā:

  • 32 gadus vecs blodīns ar zilām acīm, vārdu sakot, skaistulis.
  • Neprecējies vientuļnieks, dzīvo ar savu māti.
  • Labi izglītots.
  • Īss politisko sapņu raksturojums: izteikts ultranacionālists, antimultikulturālists, antiglobālists un antiislāmists. 
  • Ļoti interesējies un apguvis sprāgstvielu izgatavošanu un ieroču izmantošanu.
  • Tiek pieskaitīts pie radikālajiem kristiešiem
  • Iznēsā sevī sapni, ka viens cilvēks var izmainīt pasauli. Viņa moto: "Viena cilvēka ticība atsver 100 000 cilvēkus tikai ar interesēm". Tāds "izredzētais" cilvēks var atmodināt "dusošos" ar citu "necienīgo" masu slepkavību. Pie "necienīgajiem" piederēja arī valdošās politiskās partijas ideju pārņemtie pusaudži, kas pirms savas nāves vēl lūdza žēlastību. Ļoti varbūtīgi, ka šaujot ar automātu izjuta patīkamu uzbudinājumu un sadistisku prieku, sodot "sliktos" un redzot viņu acīs bailes un šausmas (apmēram tādas grimases, kā Vatikānā redzamajā Mikelandželo gleznojumā "Pastārā tiesa").
  • Droši vien iznēsājis sevī pārliecību, ka Jēzus Kristus ir viņa pusē un pēc Apokalipses elles mokas viņam nedraud (kā jau visiem radikālajiem kristiešiem un islama fundamentālistiem). Nav izslēgts, ka iedomājas sevi Lielās Tiesas Dienā sēžam Dievam pie labās rokas un tiesājam "grēciniekus". Galu galā viņš ir upurējis savu mierīgo un nodrošināto dzīvi augstākas lietas labā. Lai nu ko, bet baudkārību viņš sev nevar pārmest (baudas sajūta atņemot dzīvības šeit netiek pieskaitītas). Andersam pašam savs nodarījums liekas ļoti altruistisks.
  • Acīmredzami ir interesējies par brīvmūrniecības sapņu idejām (Brīvmūrniecībā reliģiskā piederība nav svarīga, taču ideiskai piederībai obligāta ir ticība kādam visuma radītājam-Teurgam).
  • Acīmredzami kopš bērnības sapņojis paveikt kaut ko lielu. Pārņemts ar mesijas kompleksu glābt Norvēģiju no apdraudošā multikulturālisma un islāma un veidot to etniski tīru. Iespējams, tagad, pēc "paveiktā", gaida pret sevi arī laicīgās pasaules īpašu uzmanību un kādas "pareizās" pasaules daļas pozitīvu novērtējumu vai pat apbrīnu.
  • Nav izslēgts, ka turpmākais ieslodzījums kā pašuzupurēšanās ietilpst viņa mesiāniskajā ciešanu plānā, aizstāvot "pareizo lietu". Arī tas ir viņa altruistiskais scenārijs.
  • Kā jau ar visiem sapņotājiem, Anderss Bērings-Breivīks neapzinās, ka tas ir tikai viņa sapnis. Lielākā daļa šādu sapņotāju tā arī neatmostas līdz pat savai nāves dienai.
Norvēģijas sabiedrība skaudro realitāti nosauca par nakts murgu (nigtmare).

"Atkal skaistulis neizglāba pasauli!", - teica pienācis Kindzulis.

Līdzīgās ziņas:


Aktieris Mišels Brī, burvji, pašnāvnieki un cilvēku upurēšana Augstākiem Spēkiem. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru