pirmdiena, 2010. gada 11. oktobris

Vai astrologi un pareģi pareizi saka nākotni? Vēlēšanu rezultātu prognozēšana.

Astrologi apgalvo, ka prognozē vēlēšanu rezultātus mēģina konkurēt ar socioloģisko aptauju firmām un politologu prognozēm. Izveidojās pat astroloģijas zars - politiskā astroloģija. Viņi mēģina pārdot sapni par prognožu zinātniskumu. 2010.gada vēlēšanas Latvijā - astrologiem pārsteigumu nebūs.
Ko īsti pārdod astrologi un nākotnes pareģi - varbūt mums palīdzēs saprast Kaijas Zembergas raksts žurnālā "Ieva" 2010.gada 29.septembra numurā ar nosaukumu: "Vēlēšanu rezultāti ierakstīti... zvaigznēs?"
"Pirms tikšanās ar astrologu Ediju Spāri nosūtu viņam piecu lielāko partiju apvienību dibināšanas gadu, dienu un laiku. Kas katrai no tām ir aiz ādas, visprecīzāk parāda astroloģiskā karte, kuru veidojot līdz minūtei zināms politisko spēku dibināšanas laiks. Precīzu laiku izdevās noskaidrot šogad dibinātajām apvienībām Par labu Latviju, Tēvzemei un brīvībai/LNNK /Visu Latvijai un Vienotība. Izveidojis astroloģisko karti, zvaigžņu tulks spēj precīzi pateikt, kāda ir vēlētāju attieksme pret tām, kas par šiem politiskajiem spēkiem balsos, un kādu valsts pārvaldīšanas un attīstības ceļu izvēlējušies politiķi. Par Zaļo un Zemnieku savienību un apvienību Saskaņas centrs zināma ir tikai dibināšanas diena, tāpēc par tām astrologs izsaka aptuvenas aplēses.
Skaļākā, aktīvākā un pirms vēlēšanām pamanāmākā politiskā apvienība Par labu Latviju dibināta 2010. gada 12. jūnijā ap plkst. 14. Edijs Spāre uzskata: lai valstī, šīs partijas pārstāvētajiem politiķiem esot pie varas, sāktos strauja izaugsme, apvienību vajadzēja dibināt nedaudz agrāk vai vēlāk. «Šajā pulksteņa laikā parakstīta vienošanās norāda, ka apvienības veidotājiem pirmām kārtām rūp savas intereses,» saka astrologs, analizējot Par labu Latviju karti. «Marss un Neptūns ir opozīcijā, pretnostatītas ir 12. un 6. māja. 12. māja atbild par mafiju, oligarhiem, norāda arī uz nemieriem, bet pretī stāvošā 6. māja apzīmē ikdienas darbu, veselības aprūpi, valsts drošību un iekšlietu struktūru. Tā kā Marss kartē ir aktīvā darbībā, bet Neptūns simbolizē ilūziju, fantāziju, melus, partiju apvienības solījumi nodrošināt jaunas darbvietas nekā nav vērti. 
Astrologs prognozē, ka Par labu Latviju vēlēšanās iegūs trešo vai ceturto vietu. Par to balsos uzņēmēji, viņu radinieki, lielu organizāciju vadītāji, vecā nomenklatūra, arī tie, kam pieder īpašumi, nauda. Apvienība savāks apmēram 5% vēlētāju balsu 

[Īstenībā PLL ieguva 5.vietu, jo saņēma 7,65% balsu].
Dažādu stihiju cilvēki: Uguns, Ūdens, Zeme un Gaiss
"Apvienība Tēvzemei un brīvībai/LNNK /Visu Latvijai dibināta 2010. gada 4. jūlijā pulksten14.
Tauta saprot, ka nepieciešama saskaņa starp visām Latvijā dzīvojošajām tautām, bet nacionāli noskaņotie apzinās, ka šai apvienībai spēka ir par maz, lai valsti izvestu no krīzes, tāpēc astrologs prognozē, ka šī partija vai nu netiks Saeimā, vai saņems vienu divus mandātus."

[Īstenībā apvienība saņēma 8 mandātus, bet procentuāli nedaudz apsteidza PLL].

"Pēc Edija Spāre prognozes, pirmo vietu 10. Saeimas vēlēšanās iegūs vai nu apvienība Vienotība, vai Saskaņas centrs, par ko nobalsos vairāk nekā puse vēlētāju."

[Bet kāpēc pareģis saka "vai nu..., vai nu...? Vai tad pareģiem nepienāktos būt pilnīgi precīziem?]

"Apvienība Vienotība dibināta 2010. gada 6. martā pulksten 14.54. Kā skaidro Edijs Spāre, šīs apvienības zvaigžņu karte nebūt nav labāka par Par labu Latviju astroloģisko karti. Pēc Edija Spāres vērojumiem, par Vienotību balsos vienkāršā tauta, cilvēki, kas vēlas pārmaiņas nodokļu sistēmā, uzņēmējdarbībā, un arī tie, kas izbraukuši no valsts"

 [Vienotība ieguva 31,22% balsu un 33 vietas Saeimā. Nekādus skaitļu pareģojumus vienotībai intervijā neatradu. Laikam zvaigznes bija neskaidras.]


"Apvienība Saskaņas centrs izveidota 2005. gada 9. jūlijā. Par Saskaņas centru balsos partijai uzticīgais elektorāts un pensionāri, kas cer ar šo deputātu ievēlēšanu valstī panākt straujākas pārmaiņas"

[SC ieguva 26,04% balsu un 29 vietas parlamentā. Arī te nebija nekāda konkrēta pareģojuma.]

"Zaļo un Zemnieku savienības reģistrācijas apliecība izsniegta 2002. gada 25. jūlijā. Tā kā nav zināms savienības dibināšanas precīzs laiks, runājot par šo politisko spēku, Edijs Spāre ir lakonisks: «Vēlēšanu dienā cilvēki pret šo partiju būs pozitīvi noskaņoti. Deviņdesmit procenti vēlētāju, kas par viņiem balsoja 9. Saeimas vēlēšanās, savu balsi atdos arī šoreiz. Daudzi būs uzticīgi šai partijai, jo vēlas Aivaru Lembergu redzēt par nākamās valdības vadītāju.» 

[ZZS saņēma 19,68% balsu un 22 vietas Saeimā. Astrologa dotus datus neatrodu.]
 
Ko sola pareģi?
"Prognozes par to, kāds varētu būt 10. Saeimas vēlēšanu iznākums, lūdzu izteikt ar Latvijā pazīstamiem zintniekiem.
Vārdotāja Malvīne Kapača no Tilžas stāsta strādā ar lielām, melnām grāmatām, ko viņa mantojusi no senču senčiem. Tajās ir atbildes ne tikai, kā ārstēt cilvēkus, bet ierakstīts arī latviešu tautas liktenis. Viedā sieviņa teic, ka Latvijai izšķirīgs būs 2012. gads, kad mūsu zemi sadalīs starp krieviem, zviedriem un dāņiem. «Krieviju interesē Rīgas līcis un Rīga,» pārdrošus pareģojumus izsaka Malvīne un citē viņas grāmatā rakstīto: «Sarkanais gailis dziedās 24 stundas, ja nedziedās 24 gadus. Ja ar labu neatdosim galvaspilsētu un līci, var izcelties karš.» Tomēr velns nav tik melns. Malvīne iedrošina: «Divi gadi jāiztur, pēc tam būs vieglāk.» 

[Vārdotājas lielās melnās grāmatas no senču senčiem nekādus noteiktus skaitļus tā arī nemin. Mūsu zemes sadalīšana starp krieviem, zviedriem un dāņiem izklausās pavisam nereāla, bet Nostradama stilā.]


"Zīlnieks Ilmārs Briedis izlicis kārtis, pārliecināti saka: 10. Saeimas vēlēšanās uzvarēs partiju apvienība "Saskaņas Centrs". «Daļa vēlētāju, kas iepriekšējās vēlēšanās balsoja par citām partijām, šoreiz savu balsi atdos Saskaņas centram,» viņš saka. «Otrajā vietā būs partiju apvienība Vienotība. Vienotībai būs svarīgi noturēt savas pozīcijas un nezaudēt uzticību tautas acīs, jo ir izveidojusies valstij un partijai nelabvēlīga situācija. Jāatceras: lai kas arī notiktu, tauta pirmām kārtām atbildību prasīs no Vienotības politiķiem.»
Kārtis rāda, ka trešo lielāko balsu skaitu saņems partiju apvienība "Par Labu Latviju". Par šo spēku atdot savu balsi cilvēkus mudināšot tālredzīgi un gudri Rīgas ielās izvietotās partiju reklāmas, kas iedarbosies uz cilvēka zemapziņu.  Iespējams, līdz vēlēšanu dienai, 2. oktobrim, apvienības rindās notiks pārmaiņas...»    
Izkritusī kāršu kava apliecina, ka ceturtās un piektās vietas ieguvēji vēlēšanu iznākumu un turpmāko politisko un ekonomisko virzību valstī īpaši neietekmēs."

[Minējums galīgi garām un pēc precizitātes līdzinātos jebkuram aptaujātam cilvēkam uz ielas. Tātad kārtis neparedz, bet sapnis par kāršu varu ir ejošs bizness.]

"Gaišreģis Aldis Dreimanis stāsta, ka Saeimā iekļūs partiju apvienība Saskaņas centrs, Vienotība, Par labu Latviju un Zaļo un Zemnieku savienība. Viņš redz, ka Raivis Dzintars Saeimā ievilks arī apvienību Tēvzemei un brīvībai/LNNK/ Visu Latvijai. "

[Kā redzams, arī gaišreģim spējas paredzēt nav labākas par uz ielām intervētiem cilvēkiem.]

Tad ko īsti astrologi un gaišreģi paredz? Nākotni nē! 
Vai tad reālam pareģim nevajadzētu spēt paredzēt pat precīzi visus Saeimas deputātu uzvārdus? Neviens pareģis reāli nespētu veikt šādu prognozi, pat Nostradams un Eižens Finks. Taču sapnis par nākotnes paredzēšanas iespējām neizzudīs ne pēc vienas Saeimas vēlēšanām un sapņu biznesa iespējas netiks izsmeltas.
Bet mēs pieprasām sapni - nākotne ir paredzama! Ja nākotne ir nepatīkama - mums vajag sapni, ka nepatikšanas var paredzēt un no tām izvairīties. Lai mēs to spētu, nepieciešams pirkt un studēt astroloģisko literatūru, apmeklēt astrologu lekcijas, izmantot astrologu konsultācijas un apmācību kursus. Astrologi saka, ka konsultācijas izmanto praktiski visi Šīs Zemes Varenie. Un arī mums, vienkāršajiem cilvēciņiem, ir iespēja ieskatīties sfērās, kuras citādi pieejamas tikai dieviem.

Citu kritiķu viedokļus skat. "Soikina muldētava - politiskā astroloģija'.

Līdzīgās ziņas.
Nostradams - sapņu pārdevējs pāri laikmetiem.



1 komentārs: