svētdiena, 2011. gada 20. marts

Ticības brīvība un ļauno garu padzīšana no slimnīcām

An exorcism is to ta
Blogs "Sapņu pārdevēji" pievērš uzmanību tam faktam, ka demokrātiskā valstī ir ticības brīvība dzīvot savos sapņos. Sapnis cilvēkam neapšaubāmi ir vairāk svarīgs nekā kafija, čīzburgeri, cigaretes un citas materiālas lietas. Sapņu pārdevējiem pavēršas neierobežotas nākotnes iespējas, neskatoties uz zinātnes un skepticisma attīstību. Internetā žurnāls "SPEKTRS.COM" publicējis ziņu, ka "Anglijas ārsti dzīs ļaunos garus". Tas nozīmē, ka ārstiem jāņem vērā pacientu reliģiozā pārliecība. Tagad pacients varēs atļauties rast skaidrojumu savai slimībai „dēmonu uzbrukumos.”
Jaunā vadība aicina cienīt gan ticīgo mediķu gan arī ticīgo pacientu reliģiozo piederību. Izveidotas spirituālās veselības aprūpes politikas vadlīnijas.  Vadība pieprasījusi aprīkot visas slimnīcas ar specializētājām lūgšanu istabām, kurās ietilpst 20 reliģiozo priekšmetu. Kā arī aprīkoti ledusskapji ar speciālo veģetāro pārtiku. Pieejamas arī musulmaņu tradicionālās virsdrēbes.
Ārstiem un medmāsām jāzina, kas ir grēks, apsēstība, ekzorcisms, gūt priekšstatu arī par pagānismu un šamaniskām mācībām un mācēt palīdzēt pacientiem ar reliģiozo pārliecību. 

Jau labu laiku psihiatrijā kā nosacījums labākam atveseļošanās procesam ir palīdzēt pārvarēt vai risināt reliģiozas vai spirituālas dzīves krīzes. Tas tika nostiprināts Amerikas psihiatrisko slimību DSM-IV klasifikācijā. Ar likumu tiek nostiprināts, ka pacientus izvest no sapņa ir kaitīgi veselībai. Un tas ir saprotami, jo cilvēki nespēj dzīvot ārpus sava matriksa, bez dzīves jēgas sajūtas.

Jūs domājat, ka tagad tikai pacienti  brīvi un netraucēti cīnīsies  ar saviem ļaunajiem gariem pēc sirds patikas? Nesteidzaties ar secinājumiem! Pacientiem pievienojas arī daudzi medicīnas darbinieki. Dažas slimnīcas uztver šo lietu ļoti nopietni un izsauc eksorcistus, lai atbrīvotu hospitāli no ļaunajiem gariem vai velniem. Izrādās medicīniskais personāls arī dažreiz redz un dzird spokus aurojam pa klusajām nodaļas telpām. Kāds miruša romiešu kareivja spoks stāvot pie Royal Derby Hospital morga durvīm. Tas norāda, ka ārsti un pacienti nedzīvo gluži dažādās realitātēs, lai arī tā bieži gadās. Nekas netraucē viņiem iet vienā sapnī roku rokā.
Izrādās, velni var apsēst veselas mājas un slimnīcas. Tādi gadījumi apraksti vēsturē pazīstami jau sen  kopš XX gadsimta sākuma (skat. St.Luis exorcism case). Tātad sapņu pārdevēji panāk savu arī te. Izdzīt velnus no iestādes ir prestižāk un dārgāk nekā no kāda viena cilvēka (skat.ziņu: "Pakalpojums - sātana izdzīšana. Potenciālie klienti - puse cilvēces.)".

Blogam SP nav informācijas par to, vai kādas slimnīcas Latvijā ir saukušas sātanu vai spoku izdzinējus (ja kādam ir tāda ziņa, atsaucieties!). 
Vai tiešām Latvija arī šai ziņā atpaliek? Jeb, tieši otrādi, ir citiem priekšā ar savu mediķu skepticismu?

Līdzīgās ziņas:
Profesija "spoku izdzinēji" - spoku sapņu pircēju pieprasījums pēc spoku esamības apliecinājumiem.

1 komentārs:

  1. Strādājot reanimācijā 7 gadus neesmu redzējis nevienu garu... tikai dažus jancīgus kolēģus, kuri teicās dzirdējuši no citiem, ka tādi gari šeit manīti :)

    AtbildētDzēst