trešdiena, 2013. gada 16. janvāris

Bībeles dīvainības - Ieva tiek klonēta, bet Ādamam un Ievai ir naba

Bībele - Vecā Derība ir īsta seno jūdu teiku grāmata. Ieva esot radīta no Ādama ribas. Evolūcijas teorijas ar tūkstošiem pierādījumu parāda, ka cilvēki izveidojušies evolūcijas procesā un patreiz no dzīvojošajiem dzīvniekiem ģenētiski tuvākais radinieks ir šimpanze - ~ 98% līdzīgu gēnu, analoģiska kaulu sistēma, muskuļu grupas, iekšējie orgāni, 4 asinsgrupas, emocijas, sociāla un karotāja daba, utt, utt. Starp citu, arī empātija, apziņa un pašapzināšanās.  Tomēr kristieši, tai skaitā sievietes, aizstāv, ka viņām tuvāka ir Ādama riba, bez smadzenēm. Laikam tāpēc, ka tai epilācija ideāla!

Stāv rakstīts:



21 Un Dievs Tas Kungs lika cietam miegam nākt pār cilvēku; un tas aizmiga, un Viņš izņēma vienu no viņa ribām, aizpildīdams vietu ar miesu.
22 Šo ribu, ko Viņš no cilvēka bija ņēmis, Dievs Tas Kungs izveidoja par sievu un pieveda to pie cilvēka.
23 Tad cilvēks sacīja: "Šī tiešām ir kauls no mana kaula un miesa no manas miesas! Un viņa sauksies par sievu, jo tā ir no vīra ņemta.
24 Tādēļ vīrs atstās tēvu un māti un pieķersies savai sievai, un tie kļūs par vienu miesu."
25 Un tie abi - cilvēks un viņa sieva - bija kaili, bet tie nekaunējās viens otra priekšā.

Interesanti, ka teologi daudz diskutēja, vai Ādamam un Ievai bija naba vai nē. Naba, kas ir atkritušās nabas saites rēta, norāda uz izcelšanos no citas sievietes organisma, ar kuru Ievu savienoja placenta. Kā redzams daudzās gleznās naba ir attēlota gan Ievai, gan Ādamam.

Ievai paradīzes dārzā redzamas sievišķās krūtis. Nez kam dievs tādas radīja. Vai Viņš, Lielais Viltnieks, jau uz priekšu zināja visu to stāstu - ka pats sadusmosies par "aizliegto augli" un padzīs sievieti vairoties un "sāpēs dzemdēt bērnus"? Tad jau arī dzemde Ievai tad bija. Un vai tad dzimumorgāni, kauna iemesls, no paša sakuma nebija domāti vairošanai?

Embrioloģija ir atradusi, ka evolūcija ir gājusi pretēju ceļu - vīrietis ir dzimis no sievietes. Ja pēc hromosomu sastāva ir vīrišķais dzimums XY, bet intrauterīnajā attīstībā (mātes vēderā) sākas traucējumi, bērns attīstās kā sievišķais dzimums savā ārējā izskatā (piemēram testikulārās feminizācijas sindroms). Arī transseksuālie vīrieši, kas vēlas savu ķermeni pārveidot par sievišķo, jo viņiem esot "sievietes dvēsele", ir trīs līdz četras reizes vairāk nekā transseksuālas sievietes (sk. transseksuālisms). Lai cik grūts liktenis sievietēm, tās tik bieži nekāro pārtapt par vīriešiem.
Arī ja palūkojamies uz vīrieša krūšu zirnīšiem - tas ir pilnīgi nevajadzīgs orgāns. Bērnus ar to nepabarosi. Tās ir paliekas no sievišķā organisma.

Turpretim 11 ribas mēs vīrietim neatrodam (ja vīrietis tika radīts ar 12 ribām, bet viena tika izņemta - tad jāpaliek 11, kamēr Ievai, kas bija Ādama klons, būtu bijis jāpaliek 12 ribas, kā tas arī tagad realitātē ir.
Ja vīrietis būtu radīts ar 13 ribām, tad pēc Ievas radīšanas tam vienā pusē būtu jāpaliek 12, otrā - 13, bet klonētajai Ievai būtu jābūt 13 ribas.

Bet senie jūdi, kas izdomāja bībeles teikas, anatomiju pārzināja slikti. Arī loģika nebija viņu stiprā puse. Vārdu sakot - pastulbi bija. Sapņu pārdevēji kopš seniem laikiem nav draugos ar zinātni un empīriskiem faktiem. Tikai kāpēc senajiem jūdu fantazieriem tik daudzi joprojām tic, ka šīs zināšanas  iegūtas no Dieva?

Sapņu kritiķi: 
Var pārliecinoši apgalvot vienu: mīta izdomātājs bija senais vīrietis, kurš ne reizi vien redzējis rēgojamies salauztas ribas no uzšķērstiem naidnieku vēderiem!
Viņš neko nezināja par X un Y dzimumhromosomām (sievietēm XX; vīriešiem XY), citādi būtu vismaz pateicis, ka dievs paņēma no vīrieša hromosomas gabaliņu un ielika to Ievai. Tad varētu teikt, ka kopš tā brīža vīrietim Y hromosoma ir īsāka par otro hromosomu - X (hromosoma kā ribas analogs):



Loģiski, vai ne?

Tomēr nē. Sievietei X hromosoma (attēlā sarkanā krāsā) ir vairāk kā divreiz garāka par Y. Ja viņai tiktu nolauztais Y hromosomas gabaliņš, tad garumam būtu jābūt X-Y . Bet sievietēm abas X hromosomas ir vienādi garas, kā paši redzat.
Bībeliskā versija gāžas.

Ak, jā, gandrīz aizmirsu pateikt. Senatnes bībelisko mītu sapņu pārdevēji nekādi nevarēja zināt, ka nākotnes biologi atšķirības starp dzimumiem noteiks nevis pēc ribām, nevis pēc dzimumorgāniem (augiem tādu nav), ne pēc dzemdēšanas spējas un pat ne pēc hromosomām (dažām sugām īsā hromosoma ir sievišķajam dzimumam). Biologi dzimumu nosaka pēc dzimumšūnām. Organisms, kurā atrodas lielās un mazkustīgās dzimumšūnas, sauktas par olšūnām, saucas sievišķais. Organisms, kurā atrodas mazās un kustīgās dzimumšūnas, sauktas par spermatozoīdiem, saucas par vīrišķo. Ja organismā atrodas gan lielās, gan mazās dzimumšūnas, tad organisms ir hermafrodīts. No evolūcijas viedokļa "dārgāka" skaitās olšūna, jo to ir mazāk (vismaz putniem un zīdītājiem). Cilvēkam vienā spermas porcijā var būt līdz pat 3 miljoniem spermatozoīdu, kas visi tiecas pēc vienas (!!!) olšūnas.
Interesanti, kā vajadzētu pārveidot bībeles cilvēka radīšanas mītu, lai ietvertu šo informāciju?

Ja svētos rakstus - bībeli - būtu sarakstījušas sievietes, tad šai versijā dievs radītu vīrieti no sievietes ķermeņa daļas. Un tas būtu tuvāk patiesībai. Tikai ... sievietes neuzrakstīja bībeli, jo aizņemtas ar reālāku lietu radīšanu - bērnu. Mums, vīriešiem, atliek dzemdēt visādus sapņus. Un dažam labam vīriešu kārtas guru ir paveicies, ka sievietes šiem sapņiem par ribu ne tikai tic, bet arī aizstāv tos ar lauvenes niknumu.


Доктор Эндрю Томпсон. Нейропсихология религии.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru