ceturtdiena, 2013. gada 28. marts

Brīvā enerģija - vai reālas iespējas tiek slēptas?

Blogs SP saņēma vēstuli: "Labdien!
Ciitiigi sekoju Juusu blogam un vienmeer ar nepacietiibu gaidu katru naakamo rakstu.  Vai kaadreiz uzrakstiisiet kaut ko par taa saucamo briivo energjiju?
Paldies!".


Kas tad ir brīvā enerģija? Ātra iepazīšanās internetā parādīja, ka runa nav par sapņu pārdevēju visbiežāk reklamēto neredzamo psihisko enerģiju (prānu, kundalīni, vril, u.c.nosaukumi), bet gan par kādu fiziķu aplūkotu fenomenu.

Vietne "Tautas forums"apraksta: "19. gs. 80. g. beigās elektrības tēmai veltītie zinātniskie žurnāli pareģoja, ka „brīvās elektrības“ ieguves metodes parādīsies jau drīzā nākotnē. Brīnumaini ar elektrības dabu saistīti atklājumi pakāpeniski kļuva par ikdienišķu parādību. Nikola Tesla (1856. – 1943.) (serbu izcelsmes amerikāņu izgudrotājs, fiziķis, mašīnbūves un elektrotehnikas inženieris) demonstrēja „bezvadu apgaismojumu“ un citus ar augstfrekvences strāvām saistītus brīnumus.".

Patreiz fizika operē ar terminiem 'tumšā enerģija', 'tumšā matērija', kosmiskās stīgas', 'brānas' un pat atzīst, ka nav laba skaidrojuma tam pašam vecajam un neredzamajam gravitācijas spēkam. Kā tad var zināt, vai neeksistē 'brīvā enerģija'?

Es, protams, neesmu speciālists fizikā, bet gan tikai cilvēka ilūziju speciālists. Tomēr varētu mēģināt pielietot kritiskās domāšanas principus ne gluži savā nozarē.

Tātad pirmkārt būtu jāsaprot,
1) kā tiek iegūti dati;
2) kas izplata šo informāciju? (Vai sapņu pārdevēji, jeb nopietni zinātnieki?)
3) ko saka šo speciālistu kolēģi (peer review)? Vai ir dotās jomas profesionāļi, kas doto atklājumu neatzīst?
4) ja ir nopietni zinātnieki, kas šo fenomenu neatzīst, kā brīvās enerģijas teorijas piekritēji izskaidro šo neatzīšanu? Vai to izskaidro ar zinātnieku "cietpaurību", vai sazvērestības teoriju?

Atradu, ka atsauces ir uz Nikolaju Teslu, kurš bijis ģēnijs, izveidojis šausmīgu jaudīgu elektrības torni, kas radīja Tunguskas meteorīta simulāciju ar sekojošo sprādzieni (novadīta enerģija no Ziemeļamerikas un Krievijas teritorijām). Neviens tagad it kā nevar vai negrib kaut ko tādu atkārtot.
Šāda veida informācija izskatās apšaubāma man kā ne-fiziķim. Ja enerģija būtu tik perspektīva, to jau sen kapitālisti būtu ieviesuši. Tāda ir kapitālisma attīstības loģika.

Brīvās enerģijas propogandētāji atzīst, ka zinātne metodi neatzīst (nemaz nav jāmeklē apgāšanas pierādījumi). Skatāmies izskaidrojumu. Tautas forumā atrodam garus izklāstus: "ASV gluži tāpat kā lielākajā daļā citu pasaules valstu darbojas „naudas monopols“. Es esmu „brīvs“ pelnīt tik naudas, cik varu, taču algu saņemšu tikai Federālo Rezervju banknotēs. Un nekādā citā veidā es nevarēšu saņemt manis nopelnīto summu – Zelta Sertifikātos vai jebkurā citā „naudas“ formā. Šo naudas monopolu kontrolē neliels banku skaits ar nelielu akcionāru skaitu; šīs pašas bankas pieder Pasaules Bagātākajām ģimenēm. Viņu plāns ir 100% visu veidu resursu kontrole, kas rezultātā ļaus kontrolēt katra cilvēka dzīvi, paverot (vai aizverot) piekļuves ceļu pie visām precēm un pakalpojumiem. Tas fakts, ka katrs planētas iedzīvotājs var piekļūt neatkarīgam bagātības avotam (brīvās enerģijas iekārtai), grauj viņu pasaules valdīšanas plānus. Pārbaudīt to nav grūti. Uz šo brīdi, attiecīgi paaugstinot vai pazeminot procentu likmes, tās vai citas valsts ekonomika var palēnināties vai paātrināties. Taču, ja ekonomikā būs neatkarīgs kapitāla avots (enerģija) un kāds uzņēmums vai atsevišķs cilvēks varēs nopelnīt vairāk naudas, neaizņemoties no bankas, tad centralizētā vadības sistēma, paaugstinot vai pazeminot procentu likmes, vienkārši pārstās būt efektīva. Brīvas enerģētikas tehnoloģijas padara naudu mazvērtīgu. Bagātākās Ģimenes un Kredītu organizācijas neizturēs konkurenci. Tas taču ir tik vienkārši. Viņi grib saglabāt naudas līdzekļu sadales monopoltiesības. Brīvās enerģētikas tehnoloģijas viņu gadījumā nav tas, pret ko ir jācīnās, tas ir tas, kas ir pilnīgi jāaizliedz!
Un tā, Bagātākās Ģimenes un viņu Centralizēto Banku institūti ir Pirmais Spēks, kas liedz cilvēkiem izmantot brīvās enerģētikas tehnoloģijas. Viņi vadās pēc iedomātām „dievišķām tiesībām valdīt“, mantkārības un nevaldāmas vēlēšanās kontrolēt visu, izņemot pašiem sevi. Līdzekļi, ko viņi izmanto, lai aizliegtu jaunās tehnoloģijas, ietver sevī iebiedēšanu, atmaskošanu ar „ekspertiem“, tehnoloģiju iegāde ar mērķi „apglabāt“ tās, izgudrotāju slepkavības un viņu dzīvības apdraudējumi, redzamu darboņu slepkavības, dedzināšanas, kā arī vesela virkne finansu stimulējošu un destimulējošu līdzekļu manipulēšanai ar iepējamajiem piekritējiem. Tāpat viņi stimulē arī zinātņu teorijas postulātu ieviešanu, kas apgalvo, ka brīvās enerģijas iegūšana nav iespējama (Termodinamikas likumi).".


Hmm, nu jau izklausās neticami, un pēc sazvērestību teorijas. Kā psihiatrs zinu, ka sazvērestības teorijas rada cilvēki ar patoloģisku aizdomīgumu. Realitāte ir citāda. Ja kāds atrod kaut ko jaunu (atrod naftu, izgudro internetu), neviens nespēj apturēt kāda cilvēka vai cilvēku grupas tieksmi iegūt peļņu. Aizturēt zinātnes progresu var izdarīt tikai kādās atsevišķās valstīs un uz īsu laiku. Tas noved pie tā, ka agri vai vēlu citas valstis šo izgudrojumu nopirks vai dublēs un apsteigs diktatoriskos režīmus. Islama valsts atpalikšana no Rietumu industriālās un kara rūpniecības varenības ir piemērs. Pasaules Bagātākās ģimenes konkurē savā starpā un pastāvīgi mainās. Vienas nogrimst, citas paceļas. Tās nav un nevar būt visas uz vienu roku cilvēka bioloģiskās dabas dēļ. Katrs gribētu pirmais apgūt 'brīvo enerģiju'un iegūt kontroli pār citiem klaniem.

tālāk interesantāk: "Brīvā enerģētika ir jebkuras Nacionālās Valdības nakts šausmīgākais murgs! Gadījumā, ja tā tiks oficiāli atzīta, brīvā enerģētika novedīs pie nenovēršamas bruņošanās sacensības, kurā piedalīsies visas valdības, lai pēdējā mēģinājumā gūtu priekšrocības un pasludinātu savu kundzību. Aizdomājieties par to. Jūs domājat, ka Japāna nenobīsies, uzzinot, ka Ķīna iegūst brīvu enerģiju? Jūs domājat, ka Izraēla mierīgi novēros, kā Irāka iegūst brīvo enerģiju? Jūs domājat, ka Indija ļaus Pakistānai ražot brīvo enerģiju? Pieeja neizsīkstošam avotam pie šodienas lietu izkārtojuma pasaules politikā novedīs pie neizbēgamām „spēku līdzsvara“ izmaiņām uz planētas. Tas var izvērsties par totālu karu vērstu uz to, lai „citiem“ nepiederētu neirobežotas bagātības un spēka priekšrocība. Visas valstis gribēs, lai tām pieder brīvā enerģija, vienlaicīgi mēģinot liegt citām valstīm to izmantot.

Tātad Nacionālās Valdības ir otrs spēks, kas liek šķēršļus jaunās enerģētikas attīstībai. Viņu vienīgā motivācija – „pašsaglabāšanās“. Šim fenomenam ir trīs līmeņi. Pirmkārt, neļaut ārējam ienaidniekam gūt priekšrocības. Otrkārt, nepieļaut nekādas darbības no privātpersonu puses, lai tās nekļūtu par efektīvu policeisko pilnvaru varas alternatīvu valstī, izraisot anarhiju. Un treškārt saglabāt nemainīgu ienākumu plūsmu no ar nodokļiem apliktajiem, šobrīd rīcībā esošajiem enerģētiskajiem resursiem. Metodes, kas ļauj iemiesot šīs koncepcijas, sevī ietver: atteikumus izsniegt patentus, kuriem ir kāds sakars ar Nacionālo Drošību; legāla un nelegāla tiesiska izgudrotāju izsekošana; nodokļu dienestu pārbaudes; draudi; telefonu sarunu noklausīšanās; aresti; dedzināšanas; īpašumu laupīšanas to transportēšanas brīdī; kā arī liels daudzums citu izsekošanas un iebiediešanas paņēmienu, kas padara brīvās enerģijas iekārtu izstrādi un virzību tīrgū praktiski neiespējamu.".

Dotā raksta "loģika" neatbilst kritiskās domāšanas loģikai. Nacionālās valdības cīnās par jauniem enerģijas veidiem un jauniem ieroču veidiem. Katra valdība pirmā gribētu iegūt savā īpašumā gan superenerģijas, gan superieročus. Rakstītājs aizmirst, ka Irāna dara savu kodolenerģijas apguvē un neviens to nevar apturēt. Valsts var piesegties ar miera enerģētikas lozungiem. "legāla un nelegāla tiesiska izgudrotāju izsekošana" - izklausās pavisam izdomāti, lai neteiktu murgaini. Izklausās pēc vajāšanas mānijas. Tas, ko negrib pieļaut valsts - lai izgudrotājs vai izgudrojums nenonāk konkurējošajā valstī.


Tālāk: "Trešo spēku, kura darbība ir vērsta uz to, lai liegtu cilvēkiem iespēju gūt pieeju pie brīvās enerģijas, pārstāv traku izgudrotāju grupa. Jaunās enerģētikas tehnoloģiju izstrādes perifērijā atrodas neizskaidrotu anomāliju, marginālu izgudrojumu un nesaprotamu propogandistu krēslas zona. Divi pirmie Spēki pastāvīgi izmanto masu informācijas līdzekļu iespējas, lai parādītu sabiedrībai šīs grupas sliktākos pārstāvjus, tādejādi novēršot sabiedrības uzmanību un diskreditējot reālos sasniegumus, asociējot tos ar skaidru krāpniecību.

Pēdējo simts gadu laikā pasaule ir pieredzējusi desmitiem stāstu par neparastiem atklājumiem. Dažas no šīm idejām tik ļoti ir saistījušas sabiedrības uzmanību, ka mīti par tām turpina eksistēt vēl šodien. Šajā sakarā prātā nāk tādi vārdi kā Kilī, Habbards, Kolers un Henderšots. Aiz šiem vārdiem, iespējams, slēpjas reālas tehnoloģijas, bet sabiedrības rīcībā esošā tehniskā informācija neļauj nonākt pie jebkāda noteikta secinājuma. Taču šie vārdi vēl jo projām asociējas ar jaunās enerģētikas mifoloģiju un „atmaskotāji“tos pastāvīgi min kā krāpšanas piemērus.".

Nu nekā savādāk kā šausmu sapni to nenosauksi. Nezinu visus minētos uzvārdus "Kilī, Kolers un Henderšots",  bet  Habbards ir Saentoloģijas un Dianētikas sektas pamatlicējs. Nevienam nav liegts iepazīties ar šī sapņu pārdevēja kustību dzīvajā, jo Latvijā ir gan Rīgas Saentoloģijas draudze, gan Dianētikas centrs. Un tā ir vienkārši viena no jaunajām XX gadsimta reliģiskām kustībām. Tātad informācija, ka "„atmaskotāji“tos pastāvīgi min kā krāpšanas piemērus." atkal izkropļota. Saentoloģijas mitoloģija patiešām nav zinātniska, neskatoties uz tās nosaukumu (no vārda "science" - zinātne, un "scientology" - zinātnes loģika).

"Ceturtais spēks, kas liedz cilvēkiem izmantot brīvo enerģiju – tie esam mēs paši. Mums, iespējams, ir viegli apzināties, cik ierobežoti un nožēlojami pēc savas būtības ir motīvi, pēc kuriem vadās pārējie Spēki, taču pēc būtības šī pati motivācija piemīt arī daudziem no mums. Vai, līdzīgi Bagātākajām Ģimenēm, katrs no mums slepenībā nelolo sapni par paša pārākumu un kontroli pār citiem tā vietā, lai kontrolētu pašiem sevi? Un, vai jūs „nepārdotos“, ja jums samaksātu miljonu latu skaidrā naudā šodien pat? Vai līdzīgi Valdībām mēs negribām nodrošināt savu drošību? Vai, atrodoties cilvēku pārpildītā, degošā iestādē, mēs ārprāta uzplūdā, panikā negrūžam vārgākos cilvēkus, mēģinot ātrāk nokļūt līdz izejai? Vai, līdzīgi izsistam no sliedēm zinātniekam, mēs nenodarbojamies ar pašapmānu, nokļūstot aci pret aci ar „neērtu“ faktu? Vai mēs neesam augstākās domās par sevi kā citi ar savādāku viedokli? Un vai mēs nebaidāmies no nezināmā, pat ja tas mums sola daudz ko?".

Atkal nav loģikas. Ja mūsos ir tieksme sabradāt vājākos, kāpēc neķeramies brīvajai enerģijai klāt?
Varbūt šīs idejas propogandētājiem jāapzinās kāds neērts fakts par sava prāta analīzes maldīgumu?

Bloga SP slēdziens:

Ja brīvā enerģija ir iespējama, tā agri vai vēlu tiks ieviesta, un to kā reizi izdarīs nacionālās valdības un bagātās ģimenes. Nav izslēgts arī kāds nabadzīgs frīks-izgudrotājs. (Ja kādam ir dati par konkrētiem projektiem, tad, lūdzu, uzrakstiet).  Ja tas vēl tā nav, tātad ideja patreiz ir nerealizējama fiziski vai ekonomiski. Ja atzīti zinātnieki vairākās paaudzēs vai nu neatrod, vai nespēj vēl izmantot šo "brīvo enerģiju", tad tās laiks vēl nav pienācis vai nepienāks vispār. Zinātnieku noteicošais vairums sazvērestībās nepiedalās. Sacerēt teorijas par sazvērestību jau ir kāds iluzors sapnis. Kāpēc tāds tiek izplatīts, ja ar to nevar iegūt naudu, ir cits jautājums. Daži cilvēki ar to pievērš sev uzmanību vai sajūtas guru kārtā vismaz savās acīs. Tipa, viņi ir tik attapīgi, ka atšifrējuši Pasaules Slepenās valdības visslepenākos plānus. Varbūt "atšifrētājiem" nemaz to brīvo enerģiju tā nevajag, pietiek ar šo patīkamo sapni?

6 komentāri:

  1. '''Pasaules Bagātākās ģimenes konkurē savā starpā un pastāvīgi mainās. Vienas nogrimst, citas paceļas. Tās nav un nevar būt visas uz vienu roku cilvēka bioloģiskās dabas dēļ.''

    Hmm, interesanti, shajaa sakaraa atcerejos sho rakstu
    http://lenta.ru/news/2011/10/20/begindcurtain/

    AtbildētDzēst
  2. 147 kompānijas, kas kontrolē 40% pasaules ekonomikas nenozīmē, ka tās vada 147 ģimenes, kuras nestrīdās savā starpā. Tajās droši vien ir akcijas, kam daudzi īpašnieki. Un tas nenozīmē, ka pēc kāda laika neradīsies citas veiksmīgākas kompānijas. Katrs no šo vai pārējo 60% ekonomisko akciju īpašniekiem var izgudrot un ieviest kaut ko savu un apsteigt pārējos. Tā ir Darvinistiskā konkurence ekonomikā - katra veiksmīga ekonomiska mutācija pēc kāda laika var tikt apsteigta.

    Bez tam raksta beigās ir arī kritika:
    "Новая работа уже была подвергнута критике со стороны специалистов. Так, по мнению некоторых из них, доля A в компании B вовсе не означает, что A оказывает влияние на принятие решений последней. В качестве примера ученые приводят разного рода фонды, которые владеют долями в большом количестве организаций, не оказывая существенного влияния на их политику.".

    AtbildētDzēst
  3. Varbut. Lai gan man gruti iedomaties, prieksh kam konkureet, ja izdeviigaak sarunaat. Gluzhi ka mafijas klani sadala ietekmes zonas. Tikai mafijas karo savaa starpaa, jo taas parstavji ir neinteligenti. Finanshu sferaa jau gasimtiem ilgi darbojas inteligentas gimenes, ka Rotshildi. Vinji izmanto ekonomikas zinatnes sasniegumus, matematisko aprekjinu un gan jau veco labo veselo sapraatu. Pieaugot inteligencei pieaug arii neparedzamiiba, respektivi cilveki var vairs nedarboties per primitiviem likumiem. No ta, ka pieminejaat darvinu, noprotu, ka Jus kashkjetos ar citu gimeni un konkureetu ar vinju, pat ja izdevigaak buutu sarunaat? Nedomaju. Galu galaa, ietekmiigs finansists var izlasiit ''Selfish gene'' un pamainiit savu uzvediibu attiecigi izdeviguma palielielinashanai. Nevajag uztvert shos cilvekus par truliem robotiem.
    Es, protams, neapgalvoju, ka viss notiek tieshi taa ekonomikaa, es tikai iedomajos sevi Rotshilda vietaa :)

    AtbildētDzēst
  4. Paskaitat, cik pasaulē ir konfliktu ģimenēs? Tajos visos var sarunāt, to saku kā profesionāls psihoterapeits. Kāpēc cilvēki to nedara (?) - tāds ir jautājums..

    AtbildētDzēst
  5. Brīvā enerģija eksistē, bet tā nekad neredzēs dienas gaismu! Tā radītu bankrotu lielajām kompānijām kā elektrokompānijām, siltuma piegādātājiem, naftas kompānijām, gāzes ražotājiem u.c.
    Diemžēl, bet tā tas ir.
    Vai N.Tesla tika atdzīts?
    Arī Serls radīja ģeneratoru, kurš darbojas pateicoties magnētiskajam laukam izmantojot neodīma magnētus.
    Viņa laboratoriju iznīcināja, rasējumus sade dzināja, bet pašu apcietināja. Kāpēc? Viņš bija drauds lielajām jau iepriekš minētajām ietekmīgajām kompānijām.

    AtbildētDzēst
  6. Gribu piebilst, kaviņš pats ar tāda ģeneratora palīdzību ražoja enerģiju savai mājai- elektrība, apsilde, ēst gatavošanai.
    Iedomājaties kas būtu, ja katra mājsaimniecība tā darītu...?!
    NEKAD TAD NETIKS PIEĻAUTS!
    Jo nauda kontrolē visu.

    AtbildētDzēst