sestdiena, 2011. gada 5. februāris

Jēzus Kristus otrā atnākšana: cik tad inkarnāciju vienlaicīgi Viņam ir bijis?

Kādreiz, sensenos laikos cilvēki nenoticēja pirmajam un īstākajam Jēzum Kristum un piekala to krustā. Jēzus Kristus misijai nenoticēja ne dievbijīgie jūdi, nedz arī ne mazāk reliģiozie romieši. Tikai maza piekritēju grupiņa ticēja viņa īpašajai misijai. Jēzus Kristus veiktie brīnumi vairumam bija nepārliecinoši un mūsdienās tos var izpildīt jebkuri iluzionisti un magi. Un patiešām - kurš gan uzdrošinātos Dieva Dēlu piesist krustā, ja būtu kaut kāda pārliecība, ka Viņš ir tas, par ko uzdodas (Mazohistisku pašnāvnieku nav tik daudz, kas vēlētos saņemt mūžīgu sodu ellē vai pasliktināt savu kredītreiting Viņā Saulē, vai arī palikt kopā ar iepriekš visai pasaulei pareģotajiem zaudētājiem - Tumsas Spēkiem). Tolaik tieši dievbijīgākie bija kvēlākie nīdēji.
Jēzus Kristus mira, bet apsolīja drīz atgriezties vai arī satikties ar visiem ticīgajiem Debesu Valstībā.  Kopš tā laika pasaule gaida Jēzus Kristus otro atnākšanu. Katram gribētos izsapņot un pieredzēt savā dzīvē šo notikumu. Varbūt tas izskatīsies kā šajā AmazingHope.net videoklipā?
Izveidojās savdabīgs pieprasījums pēc šīs tieši otrās Atnākšanas: "Kāpēc tik ilgi nenāk mūsu Glābējs un Atbrīvotājs, netaisnīgo Sodītājs?" Un tad sākās "atklāsmes" - spiedošas vajadzības un stresa apstākļos mūsu smadzenes sāk producēt radošus sapņus arī dienas laikā. Daudzi cilvēki ir pasludinājuši sevi par Jēzus Kristus Otro inkarnāciju. Šie cilvēki pasaulei ir labi zināmi, jo viņi ir kaut ko arī sasnieguši šī īpašā Otrās Atnākšanas sapņa pārdošanas biznesā. Jāsaka, ka bieži panākumi bija ar asinīm un sāpēm.
Pasludināt sevi par Otro Jēzu Kristu ir viens no riskantākajiem un bīstamākajiem sapņu pārdošanas biznesa veidiem. Viduslaikos par šādām idejām varēja nopelnīt sārtu, kas nomainīja piesišanu krustā, un to atkal labprāt noorganizēja paši dievbijīgākie. Mūsdienās neskaitāmi "Kristi" un dieva dēli ir palikuši ārstēties no saviem sapņiem tikpat neskaitāmajās pasaules psihiatriskajās klīnikās.

Ietekmīgāko un inovatīvāko "Otrās Atnākšanas" ideju TOP 10.

10.vieta - Marina Cvigun jeb Maria Devi Christos, viena no reliģiskās kustības "Lielā baltā brālība" (arī YUSMALOS) vadītājām. Kristus Garam, kā zināms, nav dzimuma. Sākumā darbojās kopā ar otru līderi - Juriju Krivonogovu. Kustībā ietilpa 80 000 cilvēku un tā pazīstama nevis ar miermīlīgām pasaules brālības filosofijas metodēm, bet gan apbruņotām vienībām, kuras nonāca konfrontācijā ar Krievijas Ortodoksālo baznīcu un valsts varu Ukrainā. Sava sapņa apmātībā viņi mēģināja ieņemt Svētās Sofijas katedrāli Kijevā un tika arestēti. Pēc iznākšanas no ieslodzījuma Krivonogovu nosauca par "Antikristu" un patreiz dzīvo Krievijā.


9.vieta - Jose Luis De Jesus Miranda pasludināja sevi par Kristus otro atnākšanu. Viņa sapņa pircēji sauc: "Viņš ir Dievs, viņš ir Dievs!". Piekritēji savu Kristu apdāvina ar lielām naudas summām. Šis "Otrais Kristus" saka: "Man nav 'Rolex' pulksteņa, man to ir veseli trīs! Tas tāpēc, ka viņi vēlas man tos dot."
Pašpasludinātais dievs ir bijušais heroīna atkarīgais un bijis ieslodzījumā. Tagad viņš vēlas nodibināt "Dieva valdību uz zemes" un vadīt visas tautas. Laba un inovatīva biznesa ideja un 9.vieta mūsu ranga tabulā.

8.vieta - Inri Cristo, astrologs un reliģiozs līderis, pasludināja sevi par Jēzus Kristus inkarnāciju. Viņš izdzirdēja savā galvā balsi, kas pavēlošā balsī saka: "Es esmu tavs Tēvs, Ābrama, Īzaka un Jēkaba Dievs." Lieki piebilst, ka šādām balsīm noteikti ir jātic. Tā arī rīkojās Inri Cristo. Brazīliju viņš uzskatīja par apokalipses Jauno Jeruzalemi. Un notiek brīnumi - daži cilvēki viņā Kristus inkarnāciju saredz, citi neredz neparko. Viņam bija lieli panākumi starp studentiem. "Neredzīgie un neticīgie" viņu arestēja pāri par 40 reizes par dažādiem "pārkāpumiem" un "ideoloģisku krāpšanos".

7.vieta Džims Džoiss, kulta "Cilvēku Templis" (Peoples Temple) izveidotājs, bija Jēzus, kā arī Mahatmas Gandi, Budas un Ļeņina inkarnācija. Jauna Jeruzaleme bija plānota Gajānā. Pazīstams kā viens no pasaule lielākās masu pašnāvības (pāri par 800 cilvēku) organizētājs, kad "Tumsas Spēki" - Amerikas Savienotās Valstis draudēja iejaukties ar savu pārbaudes komisiju. Atstājot Tumsas Spēkus vārāmies savā Apokalipsē uz Zemes, šis "Otrais Kristus" paņēma savus piekritējus sev līdzi Viņā Saulē Debesu Valstībā.


6.vieta - Billijs Meijers, kas pasludināja sevi par ufologu un mesiju. Viņš ir daudzu NLO fotogrāfiju autors, kas stājās regulāros kontaktos ar citplanētiešiem. Citplanētieši viņu apgādāja ar neizmērojamu garīgu un filosofisku gudrību. Komunikācija notika gan tieši (seja pret seju), gan ar telepātijas palīdzību. Citplanētieši, cita starpā, pavēstīja Billijam, ka viņš ir Jēzus Kristus otrā inkarnācija. Nekritizējiet viņu. Kurš gan pats tam nenoticētu, ja vien ar Tiem sastaptos? Citplanētieši taču ir gudrāki par mums.

5.vieta - Maršals Eplvaits, kustības "Debesu Vārti" dibinātājs, uzskatīja, ka Jēzus Kristus ir viņā un tuvojas apokalipse. Viņš teica: "Es, Jēzus - Dieva Dēls - pasludinu." Kustība pazīstama ar masu pašnāvību. Saņemot kādas zīmes kā Heila-Bopa komētas tuvošanās, Maršala Eplvaita kustība „Debesu vārti“ izlēma, ka apokalipses laiks ir pienācis. Viņi kā Augstāko Spēku izredzētie, veica kolektīvo pašnāvību. Atbrīvojoties no materiālā ķermeņa čaulas, viņu nemirstīgās dvēseles tika svētlaimīgā vietā uz kosmiskā kuģa. Otrā Jeruzaleme nemaz nav uz zemes, bet citplanētiešu kosmiskais kuģis. Arī šis "Otrais" atstāja mums mūsu zemes apokalipsi, bet uzticamos piekritējus paņēma sev līdzi uz Paradīzi. Kā tas ir parasti ar sapņu pardevēju pareģojumiem, Apokalipse nenotika.

4.vieta - Šoko Ašahara, kustības "Aum Sinrike" dibinātājs. Ieguva apokalipses idejas no Jāņa Atklāsmes grāmatas un uzskatīja sevi par Kristu. Viņa sapnī ietilpa apokalipses izraisīšana uz zemes ar militārām metodēm. Ieguvis ievērojamu bagātību, viņš izraisīja uzbrukumu ar kaujas gāzēm Tokijas metro. Tā rezultātā daudzi cilvēki nomira un vairāki tūkstoši saindējās. Apokalipse tomēr nenotika. Patreiz Šoko Ašahara gaida sava nāves sprieduma izpildi un nav zināms, vai viņš ir no sava sapņa pamodies vai tajā vēl dziļāk iegrimis. Šim "Otrajam Kristum" bija iespēja pārliecināties, ka Apokalipse pie cilvēkiem nemaz nesteidzas.

3.vietā - ir atnācis Sen Mun Mūns kā messija. Viņš ir izvēlēts no Dieva un nosaukts par Jēzu Kristu, kā arī Muhamedu, Konfūciju un Budu. Neskatoties uz dažiem ieroču skandāliem, pasaule sveic un kronē viņu par Miera Karali. Izredzētā tauta tagad ir korejieši un Otrā Jeruzaleme ir Korejā. Ja vēlaties, lai jūs personīgi salaulā dievs, dodaties uz Dienvidkoreju.

2.vieta - Grigorijs Grabovojs ir sevi pasludinājis par Kristus inkarnāciju. Kā ziņo portā "Apollo", Grabovojs ir pasludinājis: "Es esmu Kristus otrā atnākšana". Kā jau Dievs Kristus, Grabovojs jau trīs gadu vecumā glāba pasauli no katastrofas ar prāta koncentrāciju vien un esot pacēlis daudzus cilvēkus no mirušajiem. Ne mirkli nešaubos, ka viņš pats savam sacītajam tic. Svētā zeme, protams, ir Krievija. Kā jau iepriekšējās bloga aptaujās, augstā otrā vieta Grabovojam ir par to, ka viņš vienīgais piedāvā miroņu augšāmcelšanu patiešām dievam cienīgos apmēros.


1.vieta - Sergejs Torops - Vissarions. Šis "Otrais Kristus" ar vārdiem nemētājas, bet jau ir atradis Apsolīto zemi un izveidojis paradīzi zemes virsū - Saules pilsētu. Un vēl kur - pašā Sibīrijā, kurā visas citas valdības sūtīja katorgā. Otrā Jeruzaleme, Saules pilna pilsēta Sibīrijā - Staļins vienkārši apstulbtu. Par šo sasniegumu Sergejam Toropam, Visarionam-Kristum pirmā vieta mūsu rangu tabulā! Paskaties, viņš tiešām ir arī vislīdzīgākais. Arī ar Apokalipsi pagaidām viņš ir gudri piesardzīgs. Bet ir arī trūkumiņš - mirušos, šķiet, Visarions nav cēlis. Rezultāts - nevienam Kristum, tāpat arī šim, cilvēces lielākā daļa nav noticējusi. Tāpēc Grand Prix balva pagaidām izpaliek.

Nākotnes perspektīvas.

Tā kā sapnis saucas "Otreizējā atnākšana", šķiet neviens visā 2000 gadus garajā vēsturē pēc Kristus dzimšanas nav sevi nosaucis par Kristus trešo inkarnāciju.Tas liek pareģot, ka mēs piedzīvosim vēl daudzas otrās atnāšanas. Un, lai cik otro jau būs bijis, vismaz kāda sapņu pircēju grupa pieņems šos "otros" vēl joprojām. Tāpēc ieguvumi ir lieli, ja vien izdodas pietiekoši lielu cilvēku grupu pārliecināt. Ja neizdodas, arī risks šai idejai ir paliels - garantēta vietiņa psihiatriskajā klīnikā. Tomēr, salīdzinot ar ieguvumiem, zaudējums nav tikpat proporcionāli graujošs.

Vēl viens interesants secinājums uzprasās. Pasaulē ir bijis tik daudz Kristus inkarnāciju, taču ne "pirmais", ne "otrie" nav dzimuši un darbojošies tieši Latvijā. Daži, kā Visarions, ir apmeklējuši Latviju. Kāpēc mūsu tēvzeme ir tā apdalīta? Varbūt mēs, latvieši, visas Kristus inkarnācijas esam pārāk cītīgi salikuši psihiatriskajās slimnīcās? Ja tā, vai tas bija labi? Varbūt jaunajam censonim vajadzētu palīdzēt izveidot jaunu reliģisku kustību? Ar valsts atbalstu, tā sakot. Auras foto pārdošanas biznesā valsts atbalsts tika iegūts, kāpēc tad nepalīdzēt "Otrajiem"? Veiksmīga starptautiska sekta, kas izceltos Latvijā, varētu labi celt Latvijas tēlu un sagādāt uz šejieni pamatīgas tūristu plūsmas. Iedomājaties - ja mūsu "Otrais" Jauno Jerulemi pasludinātu Latvijā! Valsts varētu piešķirt sektai "Apsolīto Zemi", lai tādu nevajadzētu meklēt Sibīrijā vai vēl kaut kur "ārpusē". Galvenais nosacījums - kustību vajadzētu radīt tieši Latvijā un nevis viņā saulē un nevis pēc Apokalipses. Vēl vienu pašnāvnieku grupiņu Latvijai gan nevajadzētu.

Valsts varētu konsultēt jaunos censoņus-sapņu biznesmeņus izvairīties no liekiem skandāliem. Iluzionisti un magi pakonsultētu, kā veikt "brīnumus". "Mūsējais" varētu pasludināt pārējos "otros" par viltvāržiem. Tāpat kā to dara pārējie "otrie". Tikai mēs, Latvijas iedzīvotāji, varētu aicināt viens otru izvēlēties "Latvijas preci".

Vai Tu gadījumā neesi īstais "Otrais"!? ...  Palīdzi Latvijai grūtos laikos! ;)

2 komentāri: